ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Nieuws

nieuwsbericht

Ik kom met een ouder dieselvoertuig naar de ZieZo-beurs: hoe zit het met de milieuzone?

Let op: komt u met een oudere dieselauto of dieselvrachtwagen naar de ZieZo-beurs? Rond de Jaarbeurs geldt een milieuzone, waardoor oudere dieselvoertuigen automatisch een hoge boete kunnen krijgen wanneer zij het gebied betreden. Check of uw voertuig aan de eisen voldoet via https://www.utrecht.nl/…/…/luchtkwaliteit/milieuzone-utrecht. Voldoet uw voertuig niet aan de toelatingseisen? Jaarbeurs parkeerterrein P2 valt buiten de milieuzone, daar mag u wel parkeren. Ook kunt u kiezen om te parkeren op een van de P+R’s van Utrecht en vanaf daar met het openbaar vervoer naar de Jaarbeurs te reizen.

Lees meer
nieuwsbericht

Ik word opgehaald door een taxi. Welk adres kan ik opgeven?

Er zijn zogeheten Kiss & Ride plekken evenals taxistandplaatsen gecreëerd tegenover de hoofdingang van het Beatrixgebouw waar u gebracht of opgehaald kunt worden. Het adres hiervan is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

Lees meer
nieuwsbericht

Hoe loop ik naar het Beatrixgebouw vanaf het NS-station?

Om het Beatrixgebouw vanaf Utrecht Centraal Station lopend te bereiken, is in samenwerking met de Oogvereniging een gedetailleerde routebeschrijving voor u opgesteld, klik hier om deze gedetailleerde looproute te downloaden. Mocht u behoefte hebben aan begeleiding door een vrijwilliger om vanaf Utrecht Centraal Station naar het Beatrixgebouw te lopen, dan kunt u zich hiervoor vrijdag en zaterdag melden bij het bord ‘Meldpunt ZieZo-beurs’. U vindt dit meldpunt bij het NS-infopunt aan de Jaarbeurszijde van het station of vraag ernaar bij NS-medewerkers. Mocht u al gebruik maken van de reisassistentie van NS, dan zorgt uw reisassistent ervoor dat u bij het ZieZo-beurs meldpunt terecht komt. Bij het meldpunt staan vrijwilligers in opvallende oranje hesjes klaar om u naar de ZieZo-beurs te begeleiden.

Beknopte routebeschrijving

Om naar Beatrixgebouw te bereiken, dient u het station aan de Jaarbeurszijde te verlaten. Hier komt u buiten uit op een hoog platform dat leidt naar het Beatrixgebouw. De trappen naar beneden kunnen als stijl worden ervaren, u kunt er daarom ook voor kiezen de roltrap of lift te gebruiken. Beneden aangekomen, loopt u rechtdoor, u kunt hiervoor de geleidelijnen volgen. U loopt langs het Beatrix Theater. Aan het einde van de straat (bij restaurant Zeyn) gaat u de hoek om naar links. Vanaf daar loopt u ongeveer 50 meter rechtdoor, waarna u de ingang van het Beatrix-gebouw aan uw linkerhand kunt vinden.

Zie ook het handige instructiefilmpje met looproute dat ontwikkeld is door de Jaarbeurs: https://youtu.be/kfy58Cy8ioA

Lees meer
nieuwsbericht

Hoe bereik ik het Beatrixgebouw per openbaar vervoer?

Het Beatrixgebouw ligt naast Utrecht Centraal Station. De locatie is dus ideaal te bereiken wanneer u met trein, bus of tram komt. Om uw reis met openbaar vervoer te plannen, klik hier.

Om het Beatrixgebouw vanaf Utrecht Centraal Station lopend te bereiken, is in samenwerking met de Oogvereniging een gedetailleerde routebeschrijving voor u opgesteld, klik hier om deze gedetailleerde looproute te downloaden. Mocht u behoefte hebben aan begeleiding door een vrijwilliger om vanaf Utrecht Centraal Station naar het Beatrixgebouw te lopen, dan kunt u zich hiervoor vrijdag en zaterdag melden bij het bord ‘Meldpunt ZieZo-beurs’. U vindt dit meldpunt bij het NS-infopunt aan de Jaarbeurszijde van het station of vraag ernaar bij NS-medewerkers. Mocht u al gebruik maken van de reisassistentie van NS, dan zorgt uw reisassistent ervoor dat u bij het ZieZo-beurs meldpunt terecht komt. Bij het meldpunt staan vrijwilligers in opvallende oranje hesjes klaar om u naar de ZieZo-beurs te begeleiden.

Hieronder volgt ook nog een korte routebeschrijving.

Om naar Beatrixgebouw te bereiken, volgt u in het station de borden met ‘Jaarbeurszijde’ om  aan de Jaarbeurszijde te verlaten. Hier komt u buiten uit op een hoog platform dat leidt naar het Beatrixgebouw. De trappen naar beneden kunnen als stijl worden ervaren, u kunt er daarom ook voor kiezen de roltrap of lift te gebruiken. Beneden aangekomen, loopt u rechtdoor, u kunt hiervoor de geleidelijnen volgen. U loopt langs het Beatrix Theater. Aan het einde van de straat (bij restaurant Zeyn) gaat u de hoek om naar links. Vanaf daar loopt u ongeveer 50 meter rechtdoor, waarna u de ingang van het Beatrixgebouw aan uw linkerhand kunt vinden.

Lees meer
nieuwsbericht

Waar kan ik het beste parkeren?

Jaarbeurs beschikt over ruim 4.300 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4 die 24/7 open zijn. Voor het bezoeken van de ZieZo-beurs kunt u het beste parkeren op P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht), deze parkeerplaats ligt naast het Beatrixgebouw. Is P3 vol? Ook P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt dicht in de buurt van het Beatrixgebouw.

Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 5e parkeeruur geldt op P1 en P3 het dagtarief van €20,00. Op P2 en P4 geldt vanaf het 4e parkeeruur het dagtarief van € 16,00. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein. Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek. Klik hier om uw parkeerplek te reserveren.

Lees meer
nieuwsbericht

Hoe bereik ik het Beatrixgebouw per auto?

Let op! Rondom de Jaarbeurs en het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel. Voorkom een hoge boete door eerst hier te controleren of uw auto of bus aan de milieueisen voldoet.

Komt u met de auto? Stel uw navigatiesysteem dan in op het naviagatieadres van parkeerplaats 3 (P3): Van Zijstweg 21 – Utrecht. P3 is de aanbevolen parkeerplaats wanneer u de ZieZo-beurs bezoekt. U kunt uw actuele route het beste plannen via Google Maps, klik daarvoor hier. Onderweg kunt u vanaf de Ring Utrecht ook de blauwe ANWB-borden volgen met ‘Jaarbeurs’ en ‘P3’. Is P3 vol? Dan kunt u het beste terecht op P1.

Lees meer
nieuwsbericht

Wat is het adres van het Beatrixgebouw?

Het adres van het Beatrixgebouw is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

Lees meer
nieuwsbericht

Waar vindt de ZieZo-beurs plaats?

De ZieZo-beurs wordt gehouden in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. Het adres van het Beatrixgebouw is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

Lees meer