ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Nieuws

nieuwsbericht

Waarom kan ik alleen vanaf een bepaalde tijd naar binnen?

We zien graag dat iedereen een goede ervaring heeft op de beurs. Omdat het op bepaalde momenten van de dag als erg druk ervaren wordt, is er besloten om per uur een maximaal aantal bezoekers naar binnen te laten. Op die manier kan iedereen genieten van een prettige beursdag!

Lees meer
nieuwsbericht

Kan ik het gekozen tijdslot nog veranderen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk.

Lees meer
nieuwsbericht

Kan ik de beurs even verlaten en later weer terugkomen?

Ja, dat kan uiteraard. Wij zorgen ervoor dat u nadat u even weg bent geweest weer toegang krijgt tot de beursvloer, op vertoon van u persoonlijke ticket.

Lees meer
nieuwsbericht

Ik kan mijn kaarten niet printen, mag ik ze ook op mijn smartphone laten zien?

Ja, wanneer u niet in staat bent uw tickets te printen, dan mag u deze ook op uw smartphone laten zien. Wilt u voorafgaand aan uw beursentree alvast de schermhelderheid van uw telefoon zo hoog mogelijk zetten? Zo wordt uw ticket sneller herkent door de scanners, wat de doorstroom bij de entree bevordert.

Lees meer
nieuwsbericht

De beurs is gratis, waarom heb ik toch een ticket nodig?

Door iedere bezoeker een ticket te laten reserveren en deze bij de ingang te controleren, weten wij wie er komen en kunnen wij de veiligheid waarborgen. Ook kunnen wij zo een inschatting maken van de te verwachten drukte en deze zoveel mogelijk reguleren. Daarbij krijgt u via het opgegeven e-mailadres desgewenst het beursmagazine vooraf digitaal toegestuurd en houden wij u op de hoogte van praktische beursinformatie.

Lees meer
nieuwsbericht

Moet mijn begeleider ook een ticket reserveren?

Ja, ook uw begeleider dient een gratis ticket te reserveren. We hebben dit voor u gemakkelijk gemaakt: per reservering kunt u voor meerdere personen (maximaal 4 per reservering) een ticket bestellen. Zo kunt u zowel voor uzelf als voor uw begeleider een ticket reserveren.

Lees meer
nieuwsbericht

Hoe ontvang ik de door mij gereserveerde tickets?

Nadat u uw reservering via deze website heeft afgerond, ontvangt u uw tickets automatisch op het door u opgegeven e-mailadres. Dit kan tot een dag duren.

Lees meer
nieuwsbericht

Kan ik een ticket voor beide dagen bestellen?

Het is helaas niet mogelijk één ticket voor beide beursdagen te bestellen. Wel kunt u indien gewenst via aparte reserveringen twee gratis losse tickets reserveren: 1 ticket voor de vrijdag en 1 ticket voor de zaterdag.

Lees meer
nieuwsbericht

Ik wil tickets bestellen voor een groep: wat moet ik doen?

Als u met een groep (groter dan 4 personen) komt, dient u meerdere aparte reserveringen te doen met aparte e-mailadressen. Per reservering kunt u namelijk maximaal vier tickets bestellen.

Lees meer
nieuwsbericht

Kan ik ook een ticket krijgen bij de beurs zelf?

Als u uw ticket niet vooraf reserveert, is er een beperkt aantal tickets te koop bij de entree van de beurs. Deze tickets kosten €7,50. Bij de entree kunt betalen via een machtingsformulier. Wanneer u echter vooraf reserveert, is uw ticket gratis.

Lees meer
nieuwsbericht

Hoeveel kost een ticket?

Als u uw ticket voor de ZieZo-beurs vooraf reserveert, is uw ticket helemaal gratis! Reserveren kan via deze website, klik daarvoor hier. Als u uw ticket niet vooraf reserveert, zijn er een beperkt aantal kaarten aan de deur verkrijgbaar. Toegang tot de beursvloer zonder vooraf gereserveerd ticket is dus niet gegarandeerd. De tickets aan de deur kosten €7,50 en kunt u betalen in de vorm van een gift via een machtigingsformulier.

Lees meer