ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Workshops op het veld

Gamen voor iedereen
Spreker/Begeleider: Maana Wingers
Organisatie: Koninklijke Visio
Presentatie en demonstratie van verschillende games om te laten zien waar je games kan vinden wanneer je een visuele beperking hebt. Ook delen we tips over verschillende toegankelijkheidsinstellingen en praktische tips van en voor jongeren.
Maana Wingers is Psychosociale Behandelaar bij het Visio Kind en Jeugdcentrum in Grave en betrokken bij het project Living Experience, hier onderzoeken wij hoe de moderne technologie ingezet kan worden om het leven met een visuele beperking te ondersteunen.

Sporten met een visuele beperking! 
Workshopleider: Lowie van Eck
Organisatie: Bartiméus
Sporten met een visuele beperking kan lastig zijn, maar is niet onmogelijk. In deze workshop ervaar je hoe het is om geblinddoekt of met een wazige bril te sporten. Denk hierbij aan hardlopen, het overgooien van een bal en andere bewegingsopdrachten. Daarnaast kun je langskomen om te leren hoe je een buddy (sportmaatje) voor een ander kunt zijn. Wat dit is en wat komt hierbij komt kijken? Laat je verrassen. Deze workshop staat in het teken van 100% leven.

Lowie geeft deze workshop op vrijdag en zaterdag

Blinde liefde voor salsa 
Workshopleider: Annemarie Nodelijk
Organisatie: Bartiméus
Omschrijving: In samenwerking met Bartiméus verzorgt Annemarie een workshop salsadansen speciaal voor mensen met 0 tot 100% zicht. Voor iedereen dus, want dansen doe je samen en dansen geeft energie. Deze workshop is voor zowel jong als oud(er) goed te volgen, ook als je alleen komt. Kom ervaren wat de kracht van salsa is én met je doet! Kom ervaren wat de kracht van salsa is én met je doet! Nieuw voorstel: Kom ervaren wat de kracht van salsa is én wat het met je doet!

Annemarie geeft deze workshop op zaterdag

© 2024 |