ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Toegankelijkheid

Is er een braille plattegrond beschikbaar?
Ja zeker, als u een beursplattegrond in braille op prijs stelt, ontvangt u deze bij entree van de beurs.

Ik kom graag op een rustig moment, wanneer kan ik het beste komen?
De ZieZo-beurs wordt jaarlijks drukbezocht. De piekmomenten qua drukte verschillen ieder jaar, maar de ervaring leert dat u ’s middags tegen het einde van de beursdagen het meeste kans hebt op een rustig moment. In 2018 kwamen de meeste bezoekers op zaterdag, ook op vrijdag hebt u daarom meer kans op rustige momenten.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?
Ja, de parkeerplaats P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht) is dan de beste keuze wanneer u de ZieZo-beurs wilt bezoeken. Hier zijn ook aparte plaatsen voor mindervaliden. Is P3 vol? P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt eveneens in de buurt van het Beatrixgebouw. Op alle parkeerplaatsen van de Jaarbeurs kunt u met uw mindervalidenkaart gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn.

Mag mijn scootmobiel mee naar binnen?
Ja, uiteraard mag u uw scootmobiel ook meenemen op de beursvloer van de ZieZo-beurs.

Kan ik een rolstoel lenen?
Ja, het is mogelijk een rolstoel te lenen in het Beatrixgebouw. De Jaarbeurs heeft hiervoor een aantal rolstoelen beschikbaar. Voor het lenen ervan kunt u zich melden bij de receptie, die zich bij de hoofdingang van het Beatrixgebouw bevindt. Het vooraf reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk.

Hoe vind ik mijn weg op de beurs?
Voorafgaand aan de beurs wordt een beursplattegrond online gepubliceerd en krijgt u het beursmagazine toegestuurd, zodat u weet waar u welke stands en voorzieningen kunt vinden. Ook tijdens de beurs zijn er ter plekke plattegronden beschikbaar, indien gewenst ook in braille. Daarnaast zijn op de beursvloer geleidelijnen aangebracht (buitenring en belangrijke plekken). Tot slot zijn er hosts en vrijwilligers beschikbaar die u graag helpen de weg te vinden of uw vragen te beantwoorden.

© 2024 |